Games > Halo > Forum > Halo General Discussion > Does anyone know to edit the bungie cutscence that starts when halo launches...
Vultr.com - Instant Cloud Server Deployment
Game Rank
Servers:
Teams:
Fans:
6965
Players:
318
Forum Home > Halo General Discussion > Does anyone know to edit the bungie cutscence that starts when halo launches...
worldofpacmanPM
#1
Does anyone know to edit the bungie cutscence that starts when halo launches...
Jun 23, 2017 2:37 PM
Joined: May 18, 2017
Posts: 4
TITLE SAYS EVERYTHING.

- I've seen some people start their game without the gearbox & bungie cutscence. I want it to not display.
hitman-zmPM
#2
Jun 23, 2017 2:45 PM
Joined: Oct 13, 2013
Posts: 136
robin3skPM
#3
Jun 23, 2017 2:51 PM
Joined: Jun 06, 2015
Posts: 1795
worldofpacman wrote:
TITLE SAYS EVERYTHING.

- I've seen some people start their game without the gearbox & bungie cutscence. I want it to not display.

In order to do this, you have to; delete all files with the .bik extensions.

Here's more about how .bik files render the video scene that you see:

http://forum.halomaps.org/index.cfm?page=topic&topicID=36130




Reporting Abuse | Guides and FAQs

worldofpacmanPM
#4
Jun 23, 2017 7:40 PM
Joined: May 18, 2017
Posts: 4
Ty admin, I deleted the files and it worked!
arcticbeerPM
#5
Jul 12, 2017 5:22 PM
Joined: May 22, 2017
Posts: 46
Is there a way to do it without deleting files? I want to keep the files in case my game gets messed up.
Antarticbeer.
robin3skPM
#6
Jul 12, 2017 5:52 PM
Joined: Jun 06, 2015
Posts: 1795
arcticbeer wrote:
Is there a way to do it without deleting files? I want to keep the files in case my game gets messed up.

Deleting the files won't mess up your game. If you're fearful of that happening, you can simply backup your files.
Deleting bik files won't affect anything else in the game. They're just used to display the animation that you see when you launch your game.


However;

There is a way to do it without deleting anything...
And that's by adding the parameter -novideo to your halo target line.

It should look like this -

"C:\Program Files\Microsoft Games\Halo\halo.exe" -novideo




Reporting Abuse | Guides and FAQs

arcticbeerPM
#7
Jul 12, 2017 6:09 PM
Joined: May 22, 2017
Posts: 46
Thank u
Antarticbeer.