Vultr.com - Instant Cloud Server Deployment
Game Rank
Servers:
Teams:
Fans:
435427
Players:
69761
Forum Home > Counter Strike 1.6 Server Administration & Help > Can't enter in other servers! Gamemenu.res [How to fix]
PREV 1 2 3 NEXT
giulsPM
#1
Can't enter in other servers! Gamemenu.res [How to fix]
Feb 22, 2012 5:10 AM
Joined: Feb 17, 2012
Posts: 1
When I start CS and click on "find server" it connects directly to a server "example" and I can't choose any other server, also can't quit a game because it also connect to "example" server. Please help me to fix that.



Sticky by Coolyou; Reason: Prevent creating new threads with same problem.
Last edited by: coolyou Jun 06, 2013 3:49 PM
Closed Account
#2
Jun 11, 2012 7:57 AM
There are many servers which change your game to their benefit. In this case they have changed your GameMenu.res file.
To correct it go to cstrike/resource/GameMenu.res and open this file in Notepad or any other text editor and overwrite all in it with:

"GameMenu"
{
"1"
{
"label" "Resume Game"
"command" "ResumeGame"
"OnlyInGame" "1"
}
"2"
{
"label" "Disconnect"
"command" "Disconnect"
"OnlyInGame" "1"
"notsingle" "1"
}
"4"
{
"label" "Player List"
"command" "OpenPlayerListDialog"
"OnlyInGame" "1"
"notsingle" "1"
}
"8"
{
"label" ""
"command" ""
"OnlyInGame" "1"
}
"9"
{
"label" "New Game"
"command" "OpenCreateMultiplayerGameDialog"
}
"10"
{
"label" "Find Servers"
"command" "OpenServerBrowser"
}

"11"
{
"label" ""
"command" ""
}
"12"
{
"label" "Change Game"
"command" "OpenChangeGameDialog"
"notsteam" "1"
"notsingle" "1"
"notmulti" "1"
}
"13"
{
"label" "Options"
"command" "OpenOptionsDialog"
}
"14"
{
"label" "Quit"
"command" "Quit"
}
}


And then save it.
To prevent servers from changing it again you should make this file read-only. To do this Right-Click on this file and select Properties and then select Read-Only and click Apply.

Now your game menu should look like this:




Regards,
~{nfh}~ RaHBeR




mihnea777PM
#3
Jun 20, 2012 5:55 PM
Joined: Jun 14, 2012
Posts: 2
thanks it works for me i have the same problem with a gungame srv
chaos-theoryPM
#4
Jul 15, 2012 3:50 PM
Joined: Oct 08, 2011
Posts: 5
commandmenu issue caused by selfish administrators lol, do as <rahber> suggested
CHAOS-THEORY

faisal_PM
#5
Nov 12, 2012 2:45 PM
Joined: Nov 12, 2012
Posts: 3
Hi Everyone i wanted your help i started playing CS again after several years i added a ip to favortie choosing the "online Server" option now i can only go to that server i dont see Online Server anymore i see "command" instead of it please help most appreciated
sabeeh21PM
#6
Nov 12, 2012 7:42 PM
Joined: Oct 23, 2010
Posts: 1
for me it says dont have permission to save it when i change the code and try to save it.
diagPM
#7
Dec 16, 2012 1:39 AM
Joined: Apr 17, 2011
Posts: 1
Apart from changing the gamemenu.res, if you are auto-connecting to a server,please check, you must have a file AUTOEXEC.cfg in your cstrike and/or czero folder.Just remove that, it must contain some thing like connect <IP of the server>
gregor667PM
#8
Dec 25, 2012 4:28 PM
Joined: Dec 25, 2012
Posts: 3
I got same problem, i reinstalled steam and cs1.6, there is no "resource\gamemanu.res" in counterstrike folder, i also deleted autoexec.cfg and it is still isnt working.
coolyouPM
#9
Dec 25, 2012 4:38 PM
Joined: Oct 12, 2008
Posts: 431
gregor667 wrote:
I got same problem, i reinstalled steam and cs1.6, there is no "resource\gamemanu.res" in counterstrike folder, i also deleted autoexec.cfg and it is still isnt working.

If it's not exists, you have to make that in notepad by your own.
Former Gametracker Moderator.

- Please don't PM me since I'm retired, any PM's may go unanswered.
dinarasPM
#10
Apr 20, 2013 12:41 PM
Joined: Dec 29, 2012
Posts: 1
Thank you man!!You 've helped me a lot with this sick stuff
PREV 1 2 3 NEXT