Vultr.com - Instant Cloud Server Deployment
GAMETRACKER FORUMS
Forum Home > GT Lite Client > GameTracker Lite & UT3
selexelPM
#1
GameTracker Lite & UT3
Sep 09, 2011 9:28 PM
Joined: Sep 2011
Posts: 2
I've noticed weird performance drops when playing UT3, with the client loaded.
It's most noticeable on Deck, particularly in the vicinities of the slime pools.
Without GameTracker loaded, my framerates in these areas are between 70-80fps. With it loaded, they drop to about 12-15fps !!
The version of UT3 in question is via Steam, and is fully patched.
All my drivers, including gfx, are up to date.
I am aware that there may have been pre-existing issues with the areas of Deck mentioned; I just find it strange I only experience these drops with GameTracker client loaded.

Brief PC Specs...

CPU: E8400 (3.0GHz) C2D
MBoard: ASUS P5Q
RAM: 4GB DDR2 Ballistix
GFX: Gainward 570 GTX, 1280MB GLH
Sound: X-Fi XtremeMusic
OS: Windows 7 (64Bit) Home Edition w SP1
Responsibility is Jihad...
Jihad, is responsibility...
maulPM
#2
Sep 12, 2011 11:07 AM
GAMETRACKER ADMIN Joined: Oct 2006
Posts: 886
Hi selexel,

Thank you for bringing this issue to our attention. I will try to test against similar PC specs and UT3 before our next major GT Lite release.

The loss in frame rate is most likely related to GT Lite's screenshot system. You could try disabling it for UT3. In the GT Lite settings window, under game setup, click "Edit Game" for UT3. An "Edit Game" window will open, where you can disable screenshots and other in-game features.
selexelPM
#3
Sep 12, 2011 12:10 PM
Joined: Sep 2011
Posts: 2
Cool Cool !!
Thanks for the response, maul !!

-------------------

Quick update to say, I've just tried your suggestion, and it seems to have done the trick !!
Thanks again for the tip !!

Peace !!
Responsibility is Jihad...
Jihad, is responsibility...
Last edited by: selexel Sep 12, 2011 2:16 PM